Yıllardır hep kazandım da gitmedim derler ya. İşte o yer genelde Açıköğretim İşletme Fakültesi falandır. ÖSS Sınavı’nda barajı aşmak yeterlidir yani.

Dün aldığım bir habere göre Meslek Yüksek Okulu ( MYO ) mezunlarını kapsayan bir yasa çıkmış. Yasaya göre MYO mezunu kişi sınavsız olarak Açıköğretim Fakültesi‘nde bir bölüme dikey geçiş (DGS Sınavına Girmeden ) yapabilecekmiş. Bölümünden bölümüne göre değişen telafi derslerini aldıktan sonra 3. Sınıftan başlangıç yapacaklarmış. ( Dikey Geçiş ile hangi Bölüme Geçebileceksiniz? )Hâl böyle olunca da Açıköğretime Dikey Geçiş ile sınavsız olarak üniversite bitirmek mümkün hâle gelmiş olur.

Bilindiği gibi meslek lisesi mezunu olan kişi öğretmenlik haricinde kolay kolay farklı bir fakülte bölümünde okuyamıyor. Ben Gemi Makinaları mezunu olduğum halde Gemi Makinaları İşletme Mühendisliği bölümüne giremiyorum. Yani Sınavsız Geçiş ile MYO okumalıyım fakat bu son düzenleme ile artık MYO okuduktan sonra Açıköğretim Fakültesine de Dikey geçiş yapılabildiğine göre mühendis de olmasan en azından işletmeci olabiliyoruz açıktan.

Ben de bunu düşünerek Açıköğretim Fakültesine Dikey Geçiş yapmak için kolları sıvadım. Okul inşallah seneye bitiyor. Yıldız Teknik Üniversitesi‘nden Açıköğretim Fakültesi’ne de geçiş yapmak da varmış kısmette.

Dikey Geçiş İçin Gerekli Bilgiler

BİLGİLENDİRME

Program: Dikey Geçiş
Başvuru Tarihi: 25 Ekim 2010 00:00 – 26 Kasım 2010 17:00
Kayıt Tarihi: 25 Ekim 2010 – 23 Kasım 2010, mesai saatleri
Mazeretli Kayıt Tarihi: 24 Kasım 2010 – 26 Kasım 2010, mesai saatleri
Başvuru ve kayıt işleminizi gerçekleştirebilmek için aşağıda belirtilen basamakların tümünü uygulamalısınız.Bu sayfada bulunan açıklamaların tamamını okumadan kesinlikle başvuruya başlamayınız.
KAYIT ADIMLARI
* Başvuru şartlarını taşıyorsanız başvurunuzu sitemize yapınız.
* Kayıt için gerekli belgeleri hazırlayınız.
* Öğrenim bedellerini bankaya yatırınız.
* AÖF bürosuna giderek kaydınızı yaptırınız.
BAŞVURU VE KAYIT
1) BAŞVURU
Dikey Geçiş başvuru koşulları aşağıdadır: Meslek Yüksekokulları veya Açıköğretim Fakültesi ön lisans programlarından mezun olanlar İktisat, İşletme Fakültelerine Dikey Geçiş için başvurabilirler. Öğrenim süresi 4 veya daha fazla yıl olan programlardan ön lisans diploması alarak ayrılanlar dikey geçiş için başvuramazlar (bu adaylar Lisans Tamamlama başvurusu yapacaklardır).İktisat ve İşletme Fakültelerine Dikey Geçiş için başvuru yapacak adaylar, mezun oldukları Meslek Yüksekokulu veya Açıköğretim ön lisans programlarına göre İktisat-İşletme Fakültelerinin 3. Sınıfına Doğrudan veya Lisans Öğrenimine Hazırlık Programınakayıt yaptırabilmektedirler.Mezun oldukları ön lisans programına göre İktisat-İşletme Fakültelerinin;
* 3. Sınıfına Doğrudan kabul edilen ön lisans programlarını incelemek için burayı tıklayınız (Liste-1).
* Lisans Öğrenimine Hazırlık Programına kabul edilen ön lisans programlarını incelemek için burayı tıklayınız (Liste-2).Programın başvuru koşullarını taşıyorsanız 25 Ekim 2010 – 26 Kasım 2010 tarihleri içerisinde başvurunuzu bu siteden yapınız. Internet’ten başvuru işlemleri 26 Kasım 2010 saat 17:00’da sona erecektir. Başvurunuzun ardından size, bilgisayarınıza indirmeniz ve yazıcı dökümünü almanız için iki sayfalık elektronik dosya verilecektir. Dosyanın bir sayfası kayıt için AÖF bürosuna teslim etmeniz gereken Internet Başvuru Belgesinden, diğer sayfası sadece bilgi amacıyla hazırlanan ve sizde kalacak olan Başvuru ve Kayıt Bilgilerinden oluşmaktadır.Sizde kalacak olan Başvuru ve Kayıt Bilgileri sayfasında, AÖF Büro-Web Hizmetleri sitesine girmeniz için gerekli olan AÖF Büro-Web site şifresi de bulunmaktadır. Bu şifre sayesinde AÖF Büro-Web Hizmetleri sitemize girerek adres, büro, sınav merkezi, telefon numaraları, e-posta adresi gibi kişisel bilgi değişikliğinizi gerçekleştirebilir, öğrencilikle ilgili diğer bilgilere ulaşabilir ve AÖF E-Posta Hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Bu nedenle, Başvuru ve Kayıt Bilgileri sayfasının başkalarının eline geçmesini ve görülmesini engelleyiniz. AÖF Büro-Web site şifresi size özel olup diğer şahısların şifrenizi öğrenmesinden ve sonrasında şifreyle gerçekleştirilecek işlemlerden doğacak sorumluluk size ait olacaktır.

Başvurunuz sonrasında bilgisayarınıza indireceğiniz ve yazıcı dökümünü alacağınız elektronik dosya PDF formatındadır. Eğer bilgisayarınızda bu dosyayı okuyacak Adobe Reader yazılımı yoksa öncelikle burayı tıklayarak yazılımı bilgisayarınıza indirip kurunuz.

Başvuruya şimdi başlamak için burayı tıklayınız.

2) KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER
Kayıt anında AÖF Bürosuna teslim etmek zorunda olduğunuz belgeler aşağıda listelenmiştir. Bu belgeleri kayıt anından önce mutlaka hazırlayınız. Herhangi bir belge hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşmak için belge adının üzerini tıklayınız.* 4 adet 4.5×6 cm. Fotoğraf
* Askerlik Durumu Belgesi (sadece erkek adaylar için gereklidir)
* Fotoğraflı-İmzalı Form
* Internet Başvuru Belgesi
* Öğrenci Bilgi Formu
* Öğrenim Belgesi(AÖF bürosu tarafından onaylı)Özürlü öğrencilerimizin, sınavlara kendileri için ayrılmış salonlarda katılabilmeleri için durumlarıyla ilgili Sağlık Raporunun fotokopisini kayıt anında AÖF bürosuna vermeleri gerekmektedir. Ayrıntı için burayı tıklayınız.Şehit veya malul çocukları ise “Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkı Payı” ödemelerinin düzenlenmesi için durumlarını kanıtlayan belgelerini, yukarıda listelenen kayıt belgeleri ile birlikte kayıt yaptıracağı AÖF bürosuna vermeleri gerekmektedir. Ayrıntı için burayı tıklayınız.
3) ÖĞRENİM BEDELLERİNİN BANKAYA ÖDENMESİ
Kayıt yaptıracak aday öğrenciler iki farklı ödeme yapacaklardır. Birinci ödeme kitap, sınav hizmetleri, basılı malzemeler ve diğer hizmetler karşılığı olan Öğretim Gideri, ikinci ödeme ise her yıl Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenen Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkı Payıdır. Ödemenizi 25 Ekim 2010 – 26 Kasım 2010 tarihleri arasında, bankanın mesai saatleri içerisinde, kayıt için AÖF bürosuna gitmeden önce herhangi bir Vakıfbank şubesine yapmalısınız.Ödeyeceğiniz miktarı buradan öğrenebilirsiniz.
4) KAYIT
Yukarıda tanımlanan belgeler ile birlikte 25 Ekim 2010 – 26 Kasım 2010 tarihleri içerisinde herhangi bir AÖF bürosuna giderek kaydınızı gerçekleştirebilirsiniz. Kayıt anında, hazırladığınız belgeleri eksiksiz olarak büroya teslim edecek ve kitaplarınızı alacaksınız. Size en yakın AÖF bürosunun adresini öğrenmek için tıklayınız.

immortALance

Yönetici

You may also like...

80 Comments

  1. ben turizm ve otelcilik bölü 2. sınıf okuyorum. 3.sınıfı acıktan işletme bölümüne yapmam mümkünmü acaba.

  2. arkadşarr myo dan sora açıköğretime geçiş yaptığınızda
    elinzde 2 diploma olacak.
    ama 3 yıl okucaz.
    1. sınıf hazırlıklı 4 ders. hiç kalmadan geçmemiz lazım.
    diğerleride 3-4 sınıfları.

  3. arkadaşlar ben kimya bölümü lise mezunuyum.üniversiteyi açıkögretimden okumak istiyorum.hangi bölümleri seçebilirim.kimya istemiyorum.yardımcı olursanız sevinirim

  4. Burada 2 yıllık üniversite mezunları için dikey geçiş bilgileri yer almakta ve açıköğretime sınavsız olarak liseden geçiş yok diye biliyorum. ÖSS’de Barajı aşıp başvuru yapmanız gerekiyor.

  5. arkadaşlar ben aöfden sosyal hizmetler okumaktayım ama iki yıllık acaba ben dört yıllığa sınavsız geçebilirmiyim?

  6. Mrb arkadaslar.
    bn muhasebe öğrencisiyim .
    seneye mezun olucam ve aklıma takılan sorular var . umarım yardım edebilirsiniz çünkü işin içinden çıkamıyorm. 2 yıllk okuyorm.
    1) Muhasebeden devam edebileceğim bölümler nelerdir?
    2) 2 ayrı diploma mı alıyoruz ?
    ( Örn: akdeniz üni – muhasebe (1-2) )
    ( Anadolu üni – … ( 3-4) )
    Şimdiden teşekkürler ..

  7. LÜTFEN CEVAP VERİN !!
    Ben 2 yıllık bilgisayar programcılığı öğrencisiyim 1.sınıftayım şuan,ama 2.inci üniversite olarak açıktan devam etmek istiyorum ama dikey geçiş olarak kayıt yaptırdığımda açık öğretimde 2 yıllıkmı okuyabiirim 4 yıllıkmı ??????

  8. SLM arkadaşlar ben ticaret meslek lisesi bilgisayarlı muhasebe mezunuyum..bazı arkadaşlarımın dediğine göre meslek lisesi mezunları açıköğretim e direk kayıt olabiliyorlarmış bu doğrumu ??? direk gidip kayıt olma gibi bi durum söz konusumu ??

  9. arkadaşlar kafayı yiyecem birisi bana yardımcı olsun lütfen…Ben 2 yılık grafik tasarım bölümünü bitirdim.ve açıköğretime geçiş yapmak istiyorum ve bölümüm açıköğretimde yok ne yapmalıyım

  10. arkadaşlar kafayı yiyecem birisi bana yardımcı olsun lütfen…Ben 2 yılık grafik tasarım bölümünü bitirdim.ve açıköğretime geçiş yapmak istiyorum ve bölümüm açıköğretimde yok ne yapmalıyım….

  11. ben önlisans çocuk gelişiminden mezunum açık öğretimde o.ö olarak tamamlama hakkımız var mı?

  12. 2 yıllık üniversiteden mezunum arkadaslar açıkögretme sınavsz geçiş hakkında bilginz var mi

  13. Ben geçen yıl ticaret meslek lisesinden mezun oldum sınavsız geçiş için tercih yaptım. ancak hiç bir üniversiteye yerleşemedim. Bu sene açıktan okumak istiyorum hala şansım varmı onu öğrenmek istiyorum.

  14. ben 2 yıllık otomotıv bölümü okuyom 1 sınıftayım seneye 2. sınıfı açık ogretimden devam edebilirmiyim şimdiden teşekkürler

  15. ARKADAŞLAR ACİLLL.

    İKİ YILLIK MUHASEBE OKUDUKTAN SONRA DGS İLE İŞLETME YA DA DIŞ TİCARETTEN BİTİRİNCE 2 DİPLOMA MI OLUYOR YOKSA BİTİRDİĞİMİZ BÖLÜMÜN DİPLOMASI MI OLUYOR?

  16. ben ticaret lsesi mezunuyum 200yılında okulu bitirdim bilindiği gibi iki yıllık okuma şansımız vardı o zamanlar şimdide devam ediyormu öğrenmek istedim

  17. ben önlisans bilgisayar bölümü mezunuyunm.Bu yıl açıkögretim işletme seçmek istiyorum galiba fark dersler alıcam.bu fark dersler nelerdir bilgisi olan var mı

  18. ben düz lise mezunuyum üniverste sınavlarına girmeden açıköğretime kayıt yapabiliyo muyum tşkler

  19. arkadaşlar benim bir sorum olucak ben 2 yıllık myo mekatronik bölümü mezunuyum açıktan işletme yi okuyunca 4 yıllık mezun mu olmuş oluyorum ve askerlipi kısa dönem mi uzun dönem mi yapıcam bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi ?

  20. arkadaşlar merizhaba direk konuya giriyorum ben konyada 2 yıllık bi üniversite okuyorum şuan 2 . sınıfa geçtim akrabalardan flan duyduğum kadar 2 yıllık okuyanlar devlet dairelerine giremiyolarmış bu doğrumudur ve ayrıca 2yıllık bittikten sonra DGS sınavıyla 4 yıllığa geçme olasılığım % kaç olabilir bi fikriniz varm açıktanda 2 yıl okuyıp tamamlanabiliyomu nolur bilen varsa cevap versin çok düşünüyorum bu durumu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.