Biyolojik öğretimde modadır kurbağa kesmek. Okullarda ilk kurbağadan başlanılır incelemeye. Sebebini bilmiyorum ama her zaman duymuşturum kurbağa kesildiğini. Bundan yola çıkarak olsa gerek Japon Bilimadamları derisi saydam olan kurbağa ürettiler. Buna kurbağanın derisini saydamlaştırdılar desek daha güzel de olabilir.
Profesör Masayuki Sumida iroşima Üniversitesi Amfibyen Biyoloji Enstitüsü’nde yapılan araştırmanın bayrak tutan ismi. Bu buluş sayesinde kurbağayı kesip biçmeye gerek
kalmadan organların gelişimi ve kanser hücrelerinin oluşumu izlenebilecek. aynı zamanda toksinlerin kemikleri, karaciğeri ve diğer organları nasıl etkilediğini… kolayca inceleyebilecekler.
Bu saydam kurbağa normalde toprak rengi olan esmer Japon kurbağasının çok ender görülen akşın türünün üzerindeki genetik değişikliklerle geliştirilmiş. Bu genetik değişikliğe uğramış amfibyenler normal biçimde çoğalabiliyorlarmış. Yavruları, ana-babalarının saydamlığını kalıtsal olarak alabilirken, bunların yavruları henüz bilinmeyen bir nedenle çok kısa süre yaşıyorlarmış. Uzun yaşayan Japon Milleti saydam kurbağaları uzun yaşatmanın sırrını henüz çözebilmiş değil.
Japon genetik mühendisleri, şimdi de vücutlarında bir kanser oluşumu başladığında ışıyan kurbağalar geliştirmeyi planlıyorlarmış. Malum Japon aklı sınır tanımıyor. Japon buluyor, Amerikan üretiyor, Çin kopyasını yapıyor. Sanırım bu sistem uzun bir süre daha devam edecek. Ne dersiniz? Belki ileride yeşil kurbağa yerini saydam kurbağa alır. Saydam kurbağadan geçilmez olur memleket.
bu şimdi öğrencilerin kurbağa yakalama maceralarının sonu mu demek oluyo (:
yok ya kesip biçmek daha akılda kalıcıdır heralde izlemekten… bizimkiler vazgeçemezler yeşil kurbağadan (:
Biz de bu yıl keseceğiz o yeşil olanlardan.
Kalbini sökeceğiz hatta.
Saydam da olsa sökerdik kalbini bence
Bizim hoca da hafif sadistlik var.
ben bu siteyi çok beyendim ve hep giricem süper site olmuş
bende merak edip neşterle kurbağa derisi yüzmüştüm middesinden kocaman çekirge çıktı