Daha önce Google Webmaster Tools nedir anlatmıştık. Şimdi gelelim kullanımına. Burada anlatılan yöntem sadece Joomla ve WordPress gibi hazır sistemler üzerine yüklenen modüllerle yapılması üzerine dayalıdır ve bunlarla kullanılır (forumlar da dahil).

Öncelikel bir google hesabı alıyoruz. Eğer önceden bir mail hesabınız falan varsa buna gerek kalmaz. zamandan tasarruf edebilirsiniz.

Bu işi hallettikten sonra Google Webmaster Tools sitesine giriyoruz. Bu adresi sıklıkla kullancağımız için elinizin altında bulundurun. Daha sonra sitemap eklentisini kurmak gerekiyor.

http://www.arnebrachhold.de/redir/sitemap-dl-en/
http://www.arnebrachhold.de/redir/sitemap-dl-lang/

Bunları normal bir eklenti kurar gibi kuruyoruz. Ftp ye giriş yaptıktan sonra wp-content içerisindeki plugins klasörüne atıyoruz. Sonra Kontrol Panelinden eklentilere gelerek aktifleştiriyoruz. Ardından sıra ayarlarına geliyor…

Resim 1

Tercihler kısmındaki sitemap sekmesine tıklayarak bu ekrana geliyoruz. Resimde görülen yeri tıklıyoruz. Yani Sitemap’i yenile diyoruz.

Resim 2

Sonra böyle bir ekran oluşucaktır. Şimdilik bu ekran açık kalsın ve biz
Google Webmaster Tolls’a geri dönelim. Önce “add site” kısmına “http://” ön ekini de yazarak sitemizin ismini girelim ve OK diyelim.

Öncelikle sitemizi “verify” ettirmemiz (yani Google’ı sitenin bize ait olduğuna inandırmamız!) gerekiyor, o yüzden hemen karşımıza gelmiş olan ekrandan “verify your site” linkine tıklayalım. Çıkan ekranda chose “verification method” bölümünden “upload a html file”ı seçin ve orada belirtilen isimle boş bir HTML dosyası oluşturarak sitenizin kök dizinine aktarın. Google bu yöntemle sitenin gerçekten size ait olup olmadığını sınamış oluyor. Bir başka yolu ise meta tag eklemek ama bu daha sağlam bir yoldur. Tanıması için biraz zaman geçecektir. Eğer yanlış yapmışsak bunu anlamamız geç olacağından daha kesin bir yol seçmek daha yararlı olur. Boş bir HTML dosyası oluşturmak için Not Defteri’ni açtıktan sonra doğrudan Dosya/Farklı Kaydet’e tıklayarak gerekli dosya isminin sonuna HTML uzantısını yazabilirsiniz. Sonuç olarak elinizde “google87wer876e876r8w7er687.html” benzeri bir isme sahip olan HTML dosyanız olacak.

Dosyanızı hazırlayıp Ftp’den kökdizne aktardıktan sonra “verify” butonuna tıklayabilirsiniz. Sonrasında yukarıdaki seçeneklerden “sitemaps” kısmına gelin. “Add a Sitemap to tell us about your site” linke tıklayın. “Choose type” bölümünden “general”ı seçin. İşte şimdi sitemize yüklediğimiz modülün işe yaradığı ana geldik.

Resim 4

Kırmızı ile işaretlenmiş yeri kopyalayarak Google Webmaster Tools da istenen yere yapıştırın ve “Add Site Map” seçeneğine tıklayın. Herşey bu akdar. Biraz uğraşmış olduk ama sonucunda daha çok ve daha hızlı indexlenmiş sayfalara sahip olduk. İndexlenmesi biraz zaman alabilir. Birkaç gün sürerbiliri ama haftalarca sürmesinden daha iyidir. Bu bizi arama sonuçlarında üst sıralara çıkartmaz. Üst sıralara çıkmak için Google Webmaster Tools bir işe yaramaz. Seo yapmanız gerekir. İndexlenmiş sayfalarınız hayırlı ve uğurlu olsun.

immortALance

Yönetici

You may also like...

5 Comments

  1. İndexlenmezsek toolsu kafana çalabilir miyiz :P

  2. Kabul :)

  3. tmm ben denedim indexlenmedim :( şaka tabikide :)

  4. Anlatım için teşşkürler fakat bu işlem için eklentiye ihtiyaç duymuyoruz. http://www.xml-sitemaps.com/ adresinden site haritanızı birkaç dakikada oluşturabilir ve Google Webmaster Araçları’na bu harita adresinizi tanıtabilirsiniz.

  5. 1.si evet abim o dediğin kitap harika bende tavsiye ederim

    2.si konuyla alkası yok ama wordpress gibisi gerçektende yok belki ücretsiz alanalr şablon düzenleyemiyorlar ama wordpress kalitesi başka yazı yazmak şablonlar şablonların hepsi wordpress den uyarlandı blogcuya bloggere hepsi wordpress den

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.